Kerstboodschap 2018

Kerstboodschap Leefbaar Purmerend

Het einde van het jaar nadert snel, de binnenstad van onze mooie gemeente is gezelliger dan ooit te voren, en de laatste raadsvergadering van 2018 is aanstaande. Het jaar 2018 is een jaar geweest van politieke spanningen rond het grote thema wonen, een thema wat ook de komende jaren niet uit het politieke debat is weg te denken. Het thema gaat ons als fractie nauw aan het hart en wij zijn dan ook blij met de vele projecten die de gemeenteraad passeren. Leefbaar Purmerend voegde hier zelf vooral het succes van extra tijdelijke woningen aan toe, dit helpt de Purmerenders sneller aan een woning!
Naast wonen hebben wij ons het afgelopen jaar ingezet voor een mooiere, groenere en fijnere stad. We deden dit onder meer door voorstellen voor een openbaar toilet in de binnenstad en het aandringen op beter groen onderhoud. De stad lijkt alsmaar mooier te worden, iedereen uit de gemeente en ver daar buiten lijkt te willen wonen in ons Purmerend, daar mogen wij als stad best trots op zijn.
Maar ook op kleinschaliger niveau hadden wij aandacht voor de problemen van inwoners. Zo hebben wij ons als fractie ingezet voor aanpassingen bij de verkeersovergang gelegen naast oud-verzorgingstehuis de Avondzon. De inzet heeft zich uitbetaald in een veiligere situatie voor de oudere bewoners, dat is een mooi resultaat.
Gebroederlijk probeert Leefbaar Purmerend steeds meer op te trekken met de andere partijen in de raad. Het is van groot belang om elkaar niet te zien als vijanden maar als collega’s, een gedachte die ook goed past binnen de waarden van het kerstfeest. Laten wij als Purmerenders gezamenlijk fijne feestdagen vieren en met een goed gevoel doorgaan naar 2019!

Wij wensen u namens de fractie van Leefbaar Purmerend fijne feestdagen en een goed en gezond 2019!

Chris Boer
Fractievoorzitter Leefbaar Purmerend